Bestuursleden WmoRaad

Wij stellen ons graag aan u voor.

image001

Jaapjan van Drunen

Voorzitter/lid

Jaapjan van Drunen woont in Driehuizen heeft gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en met mensen die begeleid wonen.
Mede initiatief nemer bij de oprichting van diverse dagbestedings projecten en werkplaatsen.
Ervaring in het openbaar bestuur in de voormalige gemeente Schermer.
Aandacht voor de WmoRaad, omdat dit een regeling bij uitstek is waar een gemeente wat kan betekenen voor inwoners die het vaak niet makkelijk hebben.
IMG_FC1FFA020096-1b

Rik Schneiders

Secretaris/lid

Is sinds november 2020 lid van de WmoRaad Alkmaar en sinds kort in de rol van secretaris.

Zijn motivatie om aan te sluiten bij de WmoRaad is om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Dat is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan; mee kunnen doen in de maatschappij. Dat is niet voor iedereen weggelegd en vaak moet onze omgeving er aan herinnerd worden dat dit voor veel mensen wel degelijk moeilijk is. Als we in onze omgeving goed luisteren naar wat er gebeurd en dit met elkaar delen, dan moeten we toch in staat zijn om een omgeving te creëren waarin werkelijk iedereen mee kan doen. Daar wil Rik graag bij helpen.

Hij woont inmiddels 22 jaar in Alkmaar en heeft een zoon met een beperking waardoor hij ook de ervaring die hij opdoet in het dagelijks leven kan gebruiken voor zijn rol in de WmoRaad. In het dagelijks leven is Rik werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij.

Jan Jansen

Jan Jansen

Penningmeester/lid

is jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs en in het openbaar bestuur. Vanuit het onderwijs heeft Jan zich o.a. beziggehouden met nieuwbouw en verbouw van scholen. Zaken zoals functionaliteit, bereikbaarheid, akoestiek en veiligheid en buitenruimte waren hierbij speerpunten. Vanuit de politiek werd Jan herhaaldelijk geconfronteerd met kwesties die met (on)bereikbaarheid te maken hadden. Het motto van Jan is dan ook: voorkomen is beter dan genezen

Lucas Zimmerman

Lucas Zimmerman

lid

is als bouwkundige werkzaam geweest bij woningcorporaties op het gebied van onderhoud en bij de ontwikkeling van plannen voor woningen en woongebieden. Op die manier en als actief lid bij de fietsbereikbaarheid, betrokken bij het inrichten van woningen en de openbare ruimte. De bereikbaarheid en bruikbaarheid waren daarbij onderdeel van het ontwerp. Lucas: “De bereikbaarheid ontwerpen is één, maar het laten uitvoeren volgens plan is twee. Daar gaat het vaak mis, na bijvoorbeeld een tussentijdse wijziging, als gevolg van bijvoorbeeld bezuinigingen. Daarin moet de commissie ook kunnen adviseren.”

Dave Weij fotografie2-30

Jessica Kramer

lid

woont in Alkmaar en is een gedreven, enthousiaste dame, die weet van aanpakken.

Zij is sinds 2006 werkzaam in het (speciaal) onderwijs, waarin zij verschillende functies bekleed heeft. Van docent, tot ondersteunings coördinator en de laatste vier jaar als teamleider. Zij heeft als teamleider de leerlingen begeleid naar werk of vervolgonderwijs en het team ondersteund bij de verandering naar passend onderwijs.

Zij is lid geworden om een bijdrage te leveren bij het opzetten van de Commissie Jovo in Alkmaar. Samen ontwikkelen in deze ingewikkelde en veranderde maatschappij. Onderzoeken wat nodig is en in gesprek met alle betrokkenen.  Kijken waar mogelijkheden liggen en veranderingen toepassen waar nodig. Zij hoopt dan ook dat de Commissie mooie resultaten teweeg brengt.

Adriana Cortes

lid

Sinds mijn komst naar Nederland in 2001, woon ik in Alkmaar. Ik heb de stad leren kennen als een fijne plek om te leven en mij te ontplooien.
Ik ben werkzaam als psycholoog en heb inmiddels veel ervaring opgedaan binnen de GGZ. Hiervoor heb ik als gedragsdeskundige bij Justitie gewerkt. Ik heb veel ervaring met kinderen en jongeren die in aanraking kwamen met justitie. Ik snap dat het voor kwetsbare mensen moeilijk is om zich een plek te verwerven in de maatschappij, maar met de juiste ondersteuning meer kansen krijgen en van waarde kunnen zijn voor de samenleving.
Ik ben lid van de WmoRaad geworden om mijn ervaring en expertise in te zetten voor het welzijn en het verbeteren van de participatie van kwetsbare minderheden en migranten groepen binnen de regio. 

Devi Manichand

lid

Mijn naam is Devi ook wel Shakuntala of Saira genoemd
Ik ben geboren in Surinam en ben van Hindoestaanse afkomst. Ik ben tijdens een vakantie in 1975 met mijn 2 kinderen naar Nederland gekomen, mijn man kwam later. Ik heb 31 jaar in Bergen gewoond en woon nu al weer 17 jaar in Alkmaar.

Ik ben docente uiterlijke verzorging (pedicure en schoonheidsspecialiste) geweest en ook zelfstandige geweest. Ik heb daarnaast als Ayurvedische therapeute gewerkt en als pedicure bij de toenmalige thuiszorg waardoor ik veel over de toenmalige regels, aanvragen van de voorloper van de WMO.
Sinds 1984 ben ik vrijwilliger in verschillende organisaties binnen Alkmaar. Daarnaast heb ik lang als mantelzorger mijn man mogen verzorgen. Met mijn kennis en ervaring wil ik me graag inzetten voor de inwoners van de gemeente Alkmaar.

Mirjan Beth

lid

Monica van Veen

lid

Daphne Beerman

lid